•10 g kofeino yra
mirtina dozė, tačiau, geriant kavą, tokio kiekio pasiekti neįmanoma.
• Kavą ruoškite tik
švariame inde.
• Vartokite šviežią vandenį,
todėl, atsukę vandentiekio čiaupą, keletą sekundžių palaukite.
• Atidarykite pakelį 2 val.
prieš vartojimą, leiskite kavai “pakvėpuoti” ir prisitaikyti prie aplinkos
sąlygų.
• Pupeles sumalkite prieš
ruošdami kavą, tuomet ji gardžiau kvepės.
• Niekada kavos nevirinkite.
• Kavos dėmes galima išplauti stipriai pasūdytame
vandenyje arba šaltame vandenyje su
glicerinu (šaukštas glicerino litrui vandens). Kavos tirščiais galima valyti tamsius kilimus.
• Keiskite kavos rūšis, pajuskite skonių įvairovę.
• Kavą užpilkite ne verdančiu,
o karštu minkštesniu vandeniu. Tinkamiausia temperatūra - 95-96 laipsniai.
• Kasdien pasaulyje
išgeriama apie 400 bilijonų puodelių kavos.
• Daugiausia kavos
suvartoja skandinavai: Švedijoje vienas gyventojas per metus sunaudoja apie 9
kg, Norvegijoje – apie 10,6 kg. Italas per metus išgeria maždaug 6 kg, o estas
- apie 4 kg kavos. Vienas Lietuvos gyventojas suvartoja apie 2,2 kg kavos.
• Kavos
tirščiai naudingi augalams - tirščiuose esančios medžiagos atbaido kai kuriuos
kenkėjus,yra puiki trąša.
Kaip laikyti kavą?
• Kavą su pakuote (uždara ar
praplėšta) reikia laikyti specialiame inde.
• Kavą patartina laikyti
sausoje, vėsioje vietoje, nes karštis pagreitina senėjimo procesą ir gedimą.
• Patogu kavą laikyti
skardinėse, bet ją reikėtų suvartoti per kelias savaites.
• Kava tinkama vartoti dvejus
metus. Laikoma šaldytuve ji sensta lėčiau.
Labai naudingi patarimai ir įdomūs faktai. Puikiai sukurtas tinklaraštis :)!!
AtsakytiPanaikintiŠauniai padirbėjai!!!
AtsakytiPanaikintiTaip, tikrai šauniai, įdomių dalykų sužinojau apie kavą:)
AtsakytiPanaikintiĮdomu, daug naujų dalykų sužinojau : )
AtsakytiPanaikintiAčiū visiems, smagu, kad patinka ir kad naudinga! ;)
AtsakytiPanaikintiŠauniai pasidarbavai, Simona. Nebūtum tu, jei nepaDARYTUM TOBILAI ;)
AtsakytiPanaikinti