2011 m. lapkričio 30 d.

SKANAUS!


Frappe kava
Ingredientai:
Storo stiklo stiklinės
Tirpios kavos
Cukraus
Vandens
Pieno
Ledo
Gaminimas:
Į stiklinę dedame šaukštelį kavos, du šaukštelius cukraus (kavos ir cukraus galima dėti pagal skonį). Įpilame šlakelį vandens, kad vos apsemtų kavą ir cukrų. Plaktuvu arba mikseriu stiklinėje keletą sekundžių plakame cukrų, kavą bei vandenį. Kai ištirpsta cukrus, dedame kelis ledo kubelius, pilame pieno bei vandens. Stiklinės turinį truputį pamaišome šiaudeliu ir mėgaujames graikiška frappe.


Šokoladinė kava
2 puodeliai

Sudedamosios dalys
300 ml šiltos kavos
2 šaukštai kakavos
300 ml šilto pieno
2 gabalėliai cukranendrių cukraus
plakta grietinėlė
1/4 šaukštelio malto kardamono
1/4 šaukštelio malto cinamono

1. Sumaišykite kakavą ir cukranendrių cukrų. Įpilkite šiek tiek šilto pieno ir maišykite, kol ištirps cukrus. Supilkite likusį pieną. Gautą šokoladą sukrėskite į puodelius.

2. Supilkite į kiekvieną puodelį po 150 ml šiltos kavos, ant viršaus užpilkite plaktą grietinėlę, užbarstykite cinamoną ir kardamoną. Iš kart patiekite į stalą

Caffe latte
Porcijos: 1
Kalorijos: apie 195 kcal/porc. saldintos kavos, apie 163 kcal/porc. nesaldintos kavos
Trukmė: apie 30min.
Reikės: 
250 ml nenugriebto pieno,
1 vnt. žvaigždėtojo anyžiaus,
3 vnt. (maždaug 1,5cm ilgumo) cinamono lazdelių,
1 gabaliuko (maždaug 1cm ilgumo) vanilės ankšties,
1 v.š.kapotų skrudintų migdolų,
30ml espresso kavos,
2 a.š. rudojo cukraus (jei norite nesaldintos kavos, cukraus galite ir nenaudoti),
žiupsnelis kakavos miltelių papuošimui (nebūtinai).

Paruošimas:

Migdolus susmulkinkite peiliu, juos keletą minučių paskrudinkite orkaitėje. Pieną supilkite į prikaistuvą. Į jį įmeskite vieną žvaigždėtąjį anyžių (radau pirkti arbatos skyriuje), kelias cinamono lazdeles (jei ilgos pakaks ir vienos), per pusę perpjautą (išskleistą) vanilės ankšties gabaliuką ir skrudintus migdolus. Pieną šildykite ant mažos ugnies ir išjunkite prieš pat užvirimą. Prikaistuvą uždenkite dangteliu, ar lėkštute ir palikite apie 20min. pastovėti. Kai pienas įgaus prieskonių skonį, jį perkoškite per sietelį, pašalindami prieskonių ir riešutų gabaliukus. Pieną vėl supilkite į prikaistuvą, supilkite espresso kavą, sudėkite cukrų ir pašildykite (užvirinti nereikia). Kad namų salygomis gautumėte kavos putelę, kelis šaukštus paruoštos kavos atskirkite į gilų indą ir plakite kiaušinių plakimo šluotele, ar elektriniu plakikliu, kol gausite gražias putas. Kavą supilkite į puodelį, ant viršaus sukrėskite pieno putas, apibarstykite žiupsneliu kakavos miltelių (nebūtinai) ir gardžiuokitės saldžia palaima! 

Sudėtinės dalys:
·         Pienas, 3,2 %, 200 mililitrų
·         Kava, tirpi, 50 mililitrų
·         Cukrus, rudasis, gabaliukai, 2 vienetai
·         Amaretas, 1.5 šaukštelio
·         Cinamonas, truputį
Gaminimas:
Pirmiausia suplakiau šiltą pieną kol ant viršaus susidarė standi pieno puta.
Tuomet užplikiau kavą ir sumaišiau ją su cukrumi bei amaretu.
Suplaktą pieną supyliau į stiklinę.
Atsargiai per stiklinės kraštelį supyliau kavą - taip kava nesusimaišo su pienu.
Ant pieno putos užbarsčiau cinamono ir patiekiau.
Skanaus!

Prancūziškas kapučinas
Ingredientai:
Kava
Apelsinų likeris
Pienas su puta
Apelsininis cukatas
Gaminimas:
Į pasaldintą kavą įpilkite taurelę apelsinų likerio ir truputį pieno su puta. Patiekite su griežinėliu apelsino cukato. Skanaus!

Kapučinas su pieno puta
Ingredientai:
o    Kava, 1 stikl.;
o    Pienas, liesas, 250 ml;
o    Cinamonas, 1 a.š.;
o    Gaminimo instrukcija:
Eiga:
o    Išverdame kavą.
o    Pieną pažildome beveik iki užvirimo.
o    Naudodami rankinį plaktuvą paimame tarp delnu, trinami taip gamindami pieno putas.
Kavą išpilstome į du puodelius, užpilame pieną, putas gražiai uždedame ir apibarstome cinamonu

1 komentaras: