Negaliu nepasidalinti tokiais receptukais! Skanaus! J
Reikės:
Juodojo šokolado, 100 gramų
Razino, 100 gramų
lazdynų riešutai, 50 gramų
Pienas, 5 valgomieji šaukštai
Konjekas, 2 valgomieji šaukštai
Grietinėlė, 100 gramų
Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Į dubenėlį sudedame gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilame
pieną ir, nuolat maišydami, kaitiname ant mažos ugnies, kol ištirpsta šokoladas.
Įpilame konjako.
Į puodelius dedame truputį razinų ir riešutų, pilame šokolado.
Ant viršaus užpilame plaktos grietinėlės ir patiekiame.
Kapučino su pienu, puta ir cinamonu:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Patiekalo kaina: 5 Lt
Porcijų kiekis: 2
Ingredientai:
Kava, 1 stikl.;
Pienas, liesas, 250 ml;
Cinamonas, 1 a.š.;
Gaminimo instrukcija:
Išverdame kavą.
Pieną pažildome beveik iki
užvirimo.
Naudodami rankinį plaktuvą
paimame tarp delnu, trinami taip gamindami pieno putas.
Kavą išpilstome į du
puodelius, užpilame pieną, putas gražiai uždedame ir apibarstome cinamonu.
Ingredientai:
Kava, 4 stikl.;
Gaminimo instrukcija:
· Užplikykite
4 puodelius kavos. Atvėsinkite ir nufiltruokite drumzles.
·
Atvėsusią
kavą supilkite į ledukų šaldymo formelę ir dėkite į kamerą.
Kai norėsite šaltos kavos,
jums tereikės pasidaryti vieną puodelį, atvėsinti ir įsidėti šių ledukų. Taip
ji bus šalta ir neprasiskies tirpstančiu vandeniu, kaip būtų naudojant įprastus
ledukus :)
liuks ;)
AtsakytiPanaikinti