2011 m. gruodžio 1 d.

S k a n u m ė l i s


Negaliu nepasidalinti tokiais  receptukais! Skanaus! J

Karštas šokoladas
Reikės:
Juodojo šokolado, 100 gramų
Razino, 100 gramų
lazdynų riešutai, 50 gramų
Pienas, 5 valgomieji šaukštai
Konjekas, 2 valgomieji šaukštai
Grietinėlė, 100 gramų
Cukrus, 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo instrukcija:
Į dubenėlį sudedame gabaliukais sulaužytą šokoladą, supilame pieną ir, nuolat maišydami, kaitiname ant mažos ugnies, kol ištirpsta šokoladas. Įpilame konjako.
Į puodelius dedame truputį razinų ir riešutų, pilame šokolado. Ant viršaus užpilame plaktos grietinėlės ir patiekiame.


Kapučino su pienu, puta ir cinamonu:

Paruošimo laikas: Apie 10 min.
Patiekalo kaina: 5 Lt
Porcijų kiekis: 2
Ingredientai:
Kava, 1 stikl.;
Pienas, liesas, 250 ml;
Cinamonas, 1 a.š.;

Gaminimo instrukcija:
Išverdame kavą.
Pieną pažildome beveik iki užvirimo.
Naudodami rankinį plaktuvą paimame tarp delnu, trinami taip gamindami pieno putas.
Kavą išpilstome į du puodelius, užpilame pieną, putas gražiai uždedame ir apibarstome cinamonu.

Kavos ledukai

Ingredientai:
Kava, 4 stikl.;

Gaminimo instrukcija:
·     Užplikykite 4 puodelius kavos. Atvėsinkite ir nufiltruokite drumzles.
·         Atvėsusią kavą supilkite į ledukų šaldymo formelę ir dėkite į kamerą.
Kai norėsite šaltos kavos, jums tereikės pasidaryti vieną puodelį, atvėsinti ir įsidėti šių ledukų. Taip ji bus šalta ir neprasiskies tirpstančiu vandeniu, kaip būtų naudojant įprastus ledukus :)



1 komentaras: